Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Σύντομο ανέκδοτο: Αμυνόμενη Αστυνομία

Το ψέμα

"....Η αστυνομία έχει ως σκοπό να είναι δίπλα στον πολίτη. Οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό το οποίο μάλιστα έχει αυτή την κατάληξη όχι απλώς είναι καταδικαστέο, είναι πέρα και έξω από τη λογική της αστυνομίας σύμφωνα με το κράτος δικαίου και σύμφωνα με την αποστολή της. .....Και είμαστε υποχρεωμένοι, και είναι υποχρεωμένη και η ελληνική αστυνομία και στον τομέα αυτόν, να πράξει αυτό το οποίο είναι έργο της, δηλαδή να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη, πάντοτε όμως με πρώτο γνώμονα, την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Και θα το πράξει και τώρα, ΑΜΥΝΟΜΕΝΗ ΠΑΝΤΟΤΕ, χωρίς να επιτεθεί σε κανένα. Το λέω αυτό εν όψει και των διαδηλώσεων που θα γίνουν και οι οποίες μπορεί και πρέπει να γίνουν-είναι το απόλυτο δικαίωμα του καθενός να διαδηλώνει και να διαδηλώνει υπερασπιζόμενος τις ιδέες του και τις αρχές του..."

Προκόπης Παυλόπουλος
Υπουργός Εσωτερικών
Τηλεοπτικό Διάγγελμα 7/12/2008


Η αλήθεια
Ακούστε αυτό.
Ζωντανή ανταπόκριση από το ραδιόφωνο, χτές.




6 σχόλια:

  1. μα τι λέτε τώρα, μεμονωμένα περιστατικά.

    επιτέλους αφήστε την αστυνομία να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη. Πού θα πάει,κανα-δυο να φάει ακόμα και θα τρομάξει το πόπολο, θα κλειστεί τελείως στη φωλιά του, κι έτσι θα επιτύχουμε την κοινωνική ειρήνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το είδα κι εγώ σήμερα το πρωί και δεν άντεξα να το ακούσω ολόκληρο. Το άκουσα με συνέχειες. Η νοοτροπία της αστυνομίας δεν έχει αλλάξει. Δεν ξέρω τι έζησαν οι παλιότεροι το '60, ήταν σίγουρα άσχημα χρόνια, αλλά όλα αυτά που ζούμε αυτές τις μέρες είναι ένα πισωγύρισμα. Ή μάλλον όχι...
    Είναι η αποκάλυψη της πραγματικότητας που όλοι γνωρίζουμε και συζητάμε μεταξύ μας και που αποκαλύπτεται πεντακάθαρα το αποκρουστικό της πρόσωπο. Η αστυνομία είναι η εστία του φασισμού στη χώρα μας.
    Η νοοτροπία της είναι ο κληρονόμος των ΤΑγμάτων Ασφαλείας, των εξοριών στα ξερονήσια του '50, του παρακράτους της δολοφονίας του Λαμπράκη και του Πέτρουλα το '60, των βασανιστηρίων της ΕΣΑ στο κτήριο της Μπουμπουλίνας που σήμερα
    ανήκει στο υπουργείο πολιτισμού (τι ειρωνεία...), της δολοφονίας του Κουμή της Καλογεροπούλου και του Καλτέζα. Τόσα χρόνια έχουν περάσει αλλά η νοοτροπία είναι η ίδια. Η νοοτροπία του χαφιέ και του γαμήκουλα με τα μεγάλα αρχίδια. Ακριβώς σαν τον Κορκονέα και το Σαραλιώτη.
    Έσπειρες ανέμους, θα θερίσεις θύελλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα σαν δεν ντρέπονται αυτά τα δεκαπενταχρονα να ορμούν με τα κεφάλια τους πάνω στα γκλομπ και τις μπότες των αστυνομικών! Κάπως πρέπει να αμυνθεί κι η περήφανη αστυνομία μας!

    Χωρίς πλάκα τώρα, πρέπει να παραιτηθούν όλοι τους. Φρίκη, φρίκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΗΧΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΦΡΙΚΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αστυνομία και οι πολιτικοί προιστάμενοι τους νόμιζαν ότι όπως πέρασε ανώδυνα γιά τις αυθαιρεσιές τους
    στην περίπτωση της Ζαρντινιέρας στην Θεσσαλονίκη ,
    στην περίπτωση του μπάτσου Μελίστα που επίσης σκότωσε ένα παιδί,
    στην περίπτωση του μπάτσου που κλέβει τα χρήματα αλλοδαπού σε έλενχο ,
    στην περίπτωση που πάς γιά την διάρρηξη του σπιτιού σου ,[μου έτυχε] και πρέπει να τους παρακαλέσεις για να το καταγράψουν ,το ίδιο και για όταν σου σπάσουν το αυτοκίνητο [μου έτυχε]. [γιατι όταν καταγράφεις μιά εγκληματική ενέργεια ,μετράει αρνητικα στην σχέση συμβάντα-εξιχνιάσεις και ένα σωστό τμήμα καταγράφει παραβάσεις όσο γίνετε λιγότερες , εξιχνιάσεις όσο γίνετε περισότερες].Τα νούμερα στα χαρτιά πάνω απο όλα.
    Κάποτε το ποτίρι θα ξεχείλιζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://antidrasiandsex.blogspot.com/2008/12/blog-post_09.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή